Coaching

Coaching – pomagamo vam, da sami najdete rešitve problemov

Kadrovski inženiring Lampe - CoachingIndividualni coaching poteka kot pogovor med dvema osebama, v katerem coach s pravimi vprašanji usmerja in motivira sogovornika, da sam najde prave rešitve na konkreten problem ali pa poišče nove priložnosti.

Osnova za individualni coaching je temeljit pogovor s partnerjem, o težavah, ki jih želi razrešiti in tudi o stopnji prepoznavanja priložnosti. Na podlagi tega pogovora se dogovorijo medsebojna srečanja – pogostost, potek, trajanje in dodatna orodja.

Končni rezultat individualnega coaching-a so okrepljene veščine in potenciali partnerjev za čim uspešnejše doseganje ciljev in razvoj sposobnosti za iskanje pravih priložnosti.

 

Mnenja udeležencev procesa:

“Skozi proces coachinga spoznaš ogromno stvari o sebi, ki si jih potiho že vedel, a si jih nisi upal na glas “zakričati”! In ko to dosežeš, veš, da si na pravi poti.

Na nekatere stvari začneš gledati nekoliko drugače. Spregledaš, da se ni vredno žrtvovati za vsako ceno in da je v življenju ogromno drugih, pomembnejših stvari, ki ti zaradi takšnih malenkosti spolzijo mimo.

Veliko lažje se soočiš in rešuješ težave s katerimi se srečujemo pri vsakodnevnem življenju. In na koncu odkriješ, da je včasih potrebna samo tista “kaplja čez rob”, za dosego nekega pomembnega cilja ali želje!”

Klavdija Gornik

 

“Celoten proces sem doživela kot eno zelo pozitivno izkušnjo. V službi in doma živim kar precej hitro in le redko si vzamem čas zase in za razmišljanje o sebi, še manj pa se poglobim vase in razmišljam o tem kaj lahko spremenim in naredim, da mi bo lažje oz. boljše. Coaching pa mi je prinesel ravno to. Z vašo pomočjo, vzpodbudo, pogovorom in različnimi tehnikami ter osvetlitvijo mojih težav sem nekaj pri sebi spremenila, predvsem sem o tem začela razmišljati in spoznala, da je bil za to skrajni čas, ker gre življenje hitro naprej in vsak dan, ko ne naredim nekaj zase, pomeni večje pogrezanje v težave, ki me oddaljujejo od kvalitetnega življenja. Zato bi se vam za vse najlepše zahvalila in zelo bi bila vesela, če bom lahko še kdaj na tak ali drugačen način preživela čas z vami.

Coaching pa bi priporočala vsakemu, ne glede na to ali ima oz. zaznava kakšne težave ali ne. Ker, ko se enkrat ustaviš in pogledaš situacijo od zunaj ali s pomočjo nekoga drugega, vidiš, da nihče ni popoln in vsak lahko pri sebi spremeni vsaj malo, za lepše in boljše življenje sebe in tistih s katerimi živi oz. dela.”

Vanja Resnik